Vejleforlag opretter nyt forfatterlegat

Forlag tilbyder legat. Foto: Shutterstock

Forlaget Superlux fra Vejle tilbyder årligt legat til studerende på forfatterskolen Writers Academy.

Mange går rundt med en forfatter i maven og drømmer om at skrive den store roman, en lydbogsserie eller en tv-serie til Netflix. Men for enkelte ansøgere kan økonomien stå i vejen for drømmen, når man som forfatterelev på en privat uddannelsesinstitution ikke er berettiget til S.U.

Den kæp hiver et forlag i Jylland nu ud af hjulet for mindst én lovende forfatterspire. Fra august i år opretter Forlaget Superlux nemlig et legat, som betaler for én plads ved den populære forfatterskole Writers Academy.

"Vi har valgt at støtte forfatterskolen med dette legat, fordi vi gerne vil gøde vækstlaget inden for dansk litteratur og storytelling i det hele taget. Og fordi vi kan se, at Writers Academy har fat i den lange ende, når det kommer til at uddanne forfattere til fremtiden," siger forlægger Rikki Jørgensen fra Superlux.

Legatordningen falder samtidig med, at forfatterskolen udvider uddannelsen fra et 1-årigt til et 2-årigt forløb, og det betyder, at kommende ansøgere kan vælge at søge ind på almindelige vilkår eller ansøge om friplads.

"Legaterne betyder enormt meget for os, ikke bare fordi vi kan tilbyde fripladser til særligt talentfulde ansøgere, men også fordi vi ser støtten som et skulderklap og en anerkendelse af, at vi klæder vores studerende på til den virkelige verden. Hos os lærer de at skrive for at blive udgivet, og gerne på diverse platforme og så bredt som overhovedet muligt," fortæller stifter af Writers Academy, Britt Tippins Okking.

Writers Academy har uddannelser i København og Vejle. Skolen er ledet af Britt Tippins Okking og Thomas Rydahl. Læs mere på www.writersacademy.dk