Sennheiser har klippet ledningen

Foto: Sennheiser

Sennheiser har altid haft et ry for at levere sublim lyd, og de seneste par år har de ligeledes matchet dette med et flot design, som forbrugeren efterspøger. Det nytter nemlig ikke længere at have et kvalitetsprodukt, hvor lyden er genial, hvis designet ikke følger med. Hele Sennheisers MOMENTUM serie emmer af godt design. Nu er Sennheiser hoppet med på true wireless bøljen, der i den grad er det nye sort. 

  • Sennheiser MOMENTUM True Wireless
  • Vejl. pris: 2.250 kr. (fundet til 1.650 kr.) 

Efter at Apple har udgivet deres AirPods, så har alle andre brands haft travlt med at udgive deres version af true wireless, som er den hotteste dille indenfor hørertelefoner. Det er i høj grad det brugeren efterspørger, og nu er Sennheiser ude med deres udgave, som er en del af den populære MOMENTUM-serie.

Lyd

Jeg synes, at de leverer en rigtig god lyd, men jeg havde håbet på lidt mere. Lyden er enorm klar, hvilket gør, at jeg kan høre hele lydbilledet, som særligt fremgik, da jeg hørte Hotel California. Endvidere har den en god diskant og masser af mellemtoner. Desværre mangler lydbilledet den del bas. Da jeg hørte Count to Fuck af Run the Jewels mudrede bunden, og jeg savner den tunge baslyd, der aldrig kom frem. Det er med al sandsynlighed på grund af, at det er true wireless, hvilket sætter begrænsninger, da der er meget teknologi, som skal pakkes ind. Sammenlignet med Apple Airpods, så er lyden i Sennheiser væsentlig bedre. Den har en meget mere klar lyd, hvor man kan høre en større del af lydbilledet, men hvor Apple har en smule mere bas. Når alt dette er sagt, så det MOMENTUM True Wireless den bedste af dens slags, for så vidt angår lydkvalitet.

Funktionalitet & design

Når man åbner ens True Wireless for første, så går den automatisk i gang med at ville parre med ens enhed. Hvis man derimod vil parre den med en ny enhed efterfølgende, så trykker man blot på begge ørestykker samtidig, der sætter parringsprocessen i gang. 

MOMENTUM True Wireless har 4 timers batterilevetid, og yderligere 8 timer i det medfølgende etui. For så vidt angår etuiet, så er der et lille LED lys bagpå, der indikerer, hvor meget batteri der er tilbage i den. Grøn for mere end 50%, gul for mindre end 50 % og rødt når der ikke er mere batteri. Sammenlignet med Apple Airpods, så er det væsentlig mindre, der har 5 timer i hørertelefonerne + 24 timer i etuiet, men Sennheisers er meget standard i forhold til andre på markedet. Jeg kunne personligt godt bruge mere batterilevetid, da jeg ofte lytter til musik mange timer i streg på kontoret.

På selve ørestykkerne kan jeg skrue op og ned ved at holde knappen inde på hver side. Derudover pauser/starter jeg med et enkelt tryk på den ene side, og den anden side starter stemmekontrol. Det er også muligt at skifte nummer ved at trykke to gange på venstre ørestykke, men det kræver lidt finesse, da man ellers ender med at pause musikken. Endvidere har hørertelefonerne Smart Pause, hvilket betyder, at den pauser af sig selv, hvis du tager dem ud af øret. Det fungerer virkelig godt.

I Smart App’en fra Sennheiser kan jeg opdatere firmwaren på hørertelefonerne. Det er også her, at jeg kan styre dens equalizer, men dette kan man lige så godt droppe fra starten. Jeg synes ikke dens funktionalitet er særlig god, og særligt savner jeg nogle prædefineret equalizing muligheder. 

Generelt er jeg ret glad for true wireless, da de er utrolige gode at have på, når man går eller cykler rundt i byen. De er væsentlige mere praktiske end on/over-ear. De er endda mere praktiske end trådløse in-ear, da man slipper for ledningen rundt om halsen/nakken, og dermed også for ledningen i lommen når man pakker dem væk. 

Pasformen på disse True Wireless er imidlertid ikke de bedste, selvom de er utrolige behagelige at have i ørene. Jeg synes de er lidt store, og derfor stikker en smule for meget ud af øret. De sidder dog godt fast, og man føler aldrig de er ved at falde ud. Jeg synes imidlertid, at Apple AirPods er rarere at have i ørene. MOMENTUM sidder godt, men man skal lige vænne sig til dem. 

Designet på dem er imidlertid utrolig flot. Jeg elsker særligt designet på opladningsetuiet, der udstråler stil og kvalitet. Det samme gør ørestykkerne med Sennheisers logo i enden. 

Konklusion

Jeg synes de er virkelig gode, her særligt lydkvaliteten, som er de bedste af det jeg har hørt på markedet for så vidt, angår True Wireless. De har en væsentlig bedre lyd end Apple AirPods. Til gengæld er pasformen ikke den bedste jeg har oplevet, selvom den er god. Endeligt, så er MOMENTUM i den dyrere ende prismæssigt. I sidste ende handler det om, hvad man vægter mest. Hvis man vil spare penge og have en lidt bedre pasform, så ville jeg vælge Jaybird Vista, der også kan bruges til at løbe med, eller Apple Airpod. Hvis man går efter lyden så skal man smide lidt ekstra og gå efter MOMENTUM. 

5 ud af 6 stjerner.