Sennheiser er tilbage for at tage sin retmæssige plads i kongeriet

Foto: Sennheiser

Jeg har længe synes, at Sennheiser leverer nogle af markedets bedste høretelefoner, både i forhold til kvalitet, design og ikke mindst lyd. Generelt har Sennheiser et ekstremt højt bundniveau, hvilket gør, at man næsten ikke kan gå galt i byen med deres produkter. For nogle år siden startede de deres MOMENTUM serie, hvilket har givet pote. Med denne serie har de kombineret den gode lydkvalitet, som de er kendt for, med et flot design, som forbrugeren efterspørger.

  • Sennheiser MOMENTUM Wireless 3
  • Pris: 3.299 kr.

Længe har jeg gjort brug af noice-cancelling høretelefoner, da jeg ofte har lang transporttid, enten via tog eller fly. Derudover sidder jeg dagligt på kontor, hvor jeg har brug for at koncentrere mig. Det er svært med en masse støj omkring sig. Derfor er noice-cancelling en genial opfindelse, og det er jeg heldigvis ikke ene om at synes. Længe har enkelte brands siddet på tronen, herunder Bose, Sony og senest B&W. Sennheiser har været en af de brands, men deres tidligere MOMENTUM Wireless 2 blev overhalet af bl.a. de tidligere nævnte brands, men nu er Sennheiser tilbage for at tage sin retmæssige plads i kongeriet. 

Lyd

Hvad angår lyden, så er kvaliteten i top. Det er en fornøjelse at lytte til ens ynglings tunes. De brillerer, hvad end du lytter til pop, rock, elektronisk eller hiphop. De er meget alsidige, og det er en vigtig egenskab, når man har en bred musiksmag. Jeg kan faktisk ikke sætte en finger på lyden, da MOMENTUM Wireless har helt fantastisk diskant, mellemtone og bas. Den klarer sig godt på alle parametre.  

Derudover er de gode til at se film med. Jeg har brugt dem en del på flyet, hvor jeg har set en del film med dem, faktisk flere film i streg, da jeg på en række 10-timers flyveture skulle have tiden til at gå med et eller andet.

Den aktive støjreduktion er en vigtig del, når man bruger hovedtelefonerne enten i bussen, toget eller i flyet. Den lukker meget af den statiske støj ude. Hvis du spiller musik samtidig, så kan du ikke høre dine omgivelser. Dette er vel og mærke på et fornuftigt lydniveau, således at det ikke skal gå udover dine øre at lukke omgivelserne ude.

Tidligere har deres aktive støjreduktion været deres svageste punkt. De har før i tiden leveret en bedre lyd end deres konkurrenter, men hvor konkurrenterne har leveret en støjreduktion, der var en my bedre end Sennheiser. Den tid er ovre nu. Sennheiser leverer en lige så god støjreduktion som deres konkurrenter, hvilket gør MOMENTUM Wireless kampdygtig i en høj grad.

Funktioner

MOMENTUM Wireless har en række gode funktioner. Den har Smart Pause, der gør, at musikken bliver sat på pause af sig selv, når man tager ens hørertelefoner af. Jeg er vild med funktionen, da jeg ofte glemmer at pause musikken, når jeg for en kort stund tager mine høretelefoner af. Imidlertid er denne funktion en smule sensitiv, og jeg har ind imellem oplevet, at den pauser, selvom jeg har dem på. Det sker ofte, når jeg drejer hovedet, og hørertelefonerne løfter eller rykker sig minimalt fra hovedet.

Derudover så slukker man ens høretelefoner ved at pakke dem sammen. Sennheiser har tidligere lavet denne funktion på nogle af deres andre høretelefoner fra HD-serien. Jeg er ikke særlig vild med det. Bort set fra, at den er en smule sensitiv, så foretrækker jeg at kunne slukke dem via en knap. Baggrunden for dette er, at når jeg går gennem lufthavnen, så slukker jeg mine høretelefoner, og lader dem hænge om nakken. Det kan jeg imidlertid ikke, og derfor bruger jeg strøm, som jeg muligvis har brug for senere på min tur.

Det henleder mig på, at batteriet kun har 17 timers afspilningstid, hvilket er i den lave ende sammenlignet med Bose, Sony og B&W. Det er også for lidt ift. længere flyture. Selvom det ikke er ofte, at man har rejsetid på mere end 17-timer, så er det i de øjeblikke, at man har allermest brug for ens høretelefoner. Dette punkt er faktisk mit eneste rigtige kritikpunkt udover prisen.

På MOMENTUM er der er der en række knapper, hvor man kan skrue op- og ned for volumen. Derudover kan man sætte på play/pause, og man kan skifte nummer. Endvidere kan man skifte niveauet af ens noise-cancelling, samt sætte dem på transparent hearing-funktionen, så man kan høre ens musik, samtidig med man kan høre alt omkring en.

Design & indhold

Jeg synes, at det er nogle rigtig flotte høretelefoner. Designet er dog ikke skiftet ufattelig meget. Særligt er bøjlen ens med den tidligere model, og ørekoppen på hver side minder ufattelig meget om HD 450BT.

Med høretelefonerne medfølger der USB-C opladerstik med en USB-A adapter. Derudover medfølger der et audiokabel, men desværre ikke nogen flyadapter. Det synes jeg er en skam. Det ville være meget nemt for Sennheiser at give et med, og det ville ikke øge prisen. Derimod ville det betyde meget for forbrugeren. Særligt når det er høretelefoner, der bl.a. er skabt til flyrejser. Selv glemte jeg en flyadapter på min første flyvetur med dem, og det gjorde det lidt kedeligere, da jeg nu måtte underholde mig med mobilen fremfor flyets entertainment system. Derudover medfølger der en utrolig flot taske. Den er utrolig pæn, og lige så pæn som den gamle taske, om end meget anderledes.

Konklusion

Jeg er vild med disse høretelefoner. Lyden er helt og aldeles fantastisk, og jeg kan ikke sætte en finger på dem. Det har et flot design, og man har næsten alt det tilbehør man skal bruge. Høretelefonerne har imidlertid to svage punkter, og det er dens batterilevetid og prisen. 17-timer er for lidt, når man tager i betragtning, hvad den er skabt til. Derudover så er Sennheiser MOMENTUM Wireless 3 dyrere end dens konkurrenter på markedet.

5 ud af 6 stjerner